Nyakon lőtte a McDonald’s alkalmazottját, mert kihűlt az édesanyja sült krumplija

2022.08.03. 16:23
Egy 23 éves férfi kritikus állapotban van, miután a rendőrség szerint munka közben lelőtték egy brooklyni McDonald’s-ban. A lövöldözés helyi idő szerint hétfő este 7 óra körül történt az étterem előtt – jelentette a CBS New York.

A lövöldözés előtt egy negyvenéves vásárló odalépett a 23 éves Matthew Webbhez, és vitatkozni kezdett vele. A CBS2 forrásai szerint a nő azért gurult dühbe, mert kihűlt a sült krumplija. A szóváltás aztán a gyorsétterem előtt folytatódott, a források szerint ekkor a nő odahívta a húszéves fiát, és azt mondta neki, hogy „intézze el a problémát”. A férfi ekkor elővett egy fegyvert, és nyakon lőtte az étteremlánc alkalmazottját.

Webbet kritikus állapotban szállították a Brookdale Egyetemi Kórházba. A nő húszéves fiát a helyszínen őrizetbe vették és kihallgatták. A hírek szerint az áldozat korábban nem állt kapcsolatban a gyanúsítottal vagy a lövöldöző édesanyjával.

Az elmúlt időszakban több gyorséttermi dolgozót is erőszakos támadás ért az Egyesült Államokban. Májusban egy McDonald’s-dolgozót többször megszúrtak, amikor más alkalmazottakat igyekezett megvédeni egy dühöngő vendégtől Kelet-Harlemben. Januárban pedig a 19 éves Kristal Bayron-Nievest érte halálos lövés egy kelet-harlemi Burger Kingben elkövetett fegyveres rablás során, emlékeztet az ABC7.