Meghalt a 12 éves fiú, miután lekapcsolták az életmentő gépekről

2022.08.06. 17:51
Archie Battersbee meghalt, miután szombat reggel lekapcsolták az életmentő gépekről, közölte a 12 éves angol kisfiú családja.

Battersbee alig több mint két órával az után halt meg, hogy leállították a mesterséges lélegeztetést – nyilatkozta az édesanyja, Hollie Dance a kórház előtt újságíróknak. Az angliai Southendből (Essex) származó gyermeket április 7. óta tartották gépekkel életben, miután minden bizonnyal egy online kihívás következtében kárt tett magában – édesanyja talált rá az eszméletlen fiúra, aki egy kötéllel tekerte körbe a nyakát.

A fiút traumás fejsérülésekkel szállították a londoni királyi kórházba. Archie-t orvosi beavatkozások kombinációjával, többek között mesterséges lélegeztetéssel és gyógyszeres kezeléssel tartották életben.

Az elmúlt napokban édesanyja és édesapja, Paul Battersbee a bíróságon küzdöttek azért, hogy fiukat hospice-ellátásba helyezzék át. Az orvosi szakvélemény azonban úgy ítélte meg, nem áll Archie érdekében, hogy továbbra is életben tartsák. Az Emberi Jogok Európai Bíróságához intézett, az ügybe való beavatkozásra irányuló utolsó kétségbeesett kérést tegnap este elutasították.