Saját családját gyászolja egy pennsylvaniai tűzoltó

2022.08.06. 10:47
Hét felnőtt és három gyermek meghalt egy tűzvészben a Pennsylvania államban található Nescopeckben. Az áldozatok egy helyi önkéntes tűzoltó családtagjai.

Hat embert azonosítottak a tíz ember életét követelő tűzeset áldozatai közül. A legfiatalabb, öt–hét éves gyermekek kiléte eddig ismeretlen. A tűz helyi idő szerint hajnali fél háromkor ütött ki a Philadelphiától körülbelül 150 kilométernyire, északnyugatra fekvő nescopecki házban. A helyi tudósítók még nem közölték, mi okozhatta a tüzet, de az eddigi vizsgálatok azt valószínűsítik, hogy a tornácon keletkezhetett – írja a BBC.

Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már az egész épület lángokban állt, így nem tudtak bejutni a házba, ahonnan végül három felnőttnek sikerült kimenekülnie önerőből. Az áldozatok holttesteit kutyák találták meg a romok között.

Harold Baker helyi önkéntes tűzoltó az AP hírügynökséggel közölte, hogy a lánya, a fia, az apósa, a sógora, a sógornője, három unokája, valamint két távolabbi rokona halt meg a tűzvészben. A három unoka, a két fiú és egy lány nem éltek a nescopecki családi házban, csak látogatóba érkeztek a rokonokhoz. A megrendült Harold Baker elmondta azt is, hogy elhunyt fia, a 19 éves Dale ugyancsak tűzoltó volt.