Molotov-koktélt dobtak Nagydobrony polgármesterének az udvarára

2022.08.08. 06:17
Kárpátalján még ma is alkalmazzák a bandita megfélemlítési módszereket, ezt bizonyítja az is, hogy Molotov-koktélt dobtak a Nagydobronyi kistérség polgármesterének az udvarára – számolt be a Kárpáthír.

A Nagydobronyi kistérség polgármestere augusztus 5-én éppen a családjával volt vendégségben, amikor a szomszédok szóltak neki, hogy valamit bedobtak az udvarába, amitől kigyulladt az ott álló autója.

Nagy Ferenc elmondása szerint, mire hazaért, a tüzet eloltották, kár pedig nem keletkezett. Miután az esetről értesítette a rendőrséget, átnézte az otthonára felszerelt kamerákat, amelyek rögzítették az esetet.

A felvételeken az látszik, hogy egy fiatal férfi Molotov-koktélt dob be a ház udvarába, ami egy robbanásszerű tüzet okozott. A polgármester a Nagydobrony Online Facebook-oldalra feltöltött videójában azt mondja, hogy az elkövető saját magát is felgyújtotta, és égő lábakkal menekült el a helyszínről. 

Elmondása szerint a szomszédjainak köszönhető, hogy nem történt tragédia, és a tűz nem terjedt tovább. 

A kamerák felvételeit átadta a rendőrségnek, akik szándékos gyújtogatás miatt indítottak nyomozást. 

A helyszínen a rendfenntartók megállapították, hogy egy ismeretlen személy gyúlékony anyagot tartalmazó palackot dobott be a sértett udvarára. E tény alapján a rendőrség büntetőeljárást indított gyújtogatással okozott szándékos vagyonkárosítási kísérlet ügyében

– közölte a TV21 Ungvárnak Hanna Dan, a Nemzeti Rendőrség Kárpátaljai Főosztályának szóvivője.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a rendőrség a bűncselekményekben érintett személy azonosításán és őrizetbe vételén dolgozik.

Nagy Ferenc sejti, ki lehetett az, aki a Molotov-koktélt bedobta, és úgy véli, ez fenyegetés volt, és meg akarták őt ijeszteni.

Jó irányba haladunk. Annak idején zászlónkra tűztük a korrupció és minden olyan felszámolását, ami szégyent hoz a Nagydobronyi kistérségre. Nem hiszem, hogy ezzel meg tudtak volna minket ijeszteni, a munkánk folyik tovább

– fogalmazott a polgármester. Majd hangsúlyozta, hogy a térség területén nem fogad el semmilyen törvénybe ütköző tevékenységet. 

Szerinte azért akarhatták megijeszteni, hogy ne folytassa a munkáját. A beszámoló szerint az utóbbi időben kiéleződött a konfliktus a községi tanács csapata és a törvényszegők között, akik a helyi hatóságok szigorú fellépése miatt egyre elszántabbak.  • Hírek
  • Személyi kölcsön