Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt a horvátországi buszbaleset sofőrje

2022.08.08. 19:32
Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett, és egy betonfalnak ütközött – közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn. A balesetben 12-en vesztették életüket, és 32-en sérültek meg.

Az ügyészség által megerősített információk szerint a lengyel sofőr, aki a végzetes időpontban a buszt vezette, 72 éves volt.

A boncolási eredmények kimutatták, hogy nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt, és krónikus betegségben sem szenvedett – közölte a csatorna, hozzátéve: a balesetben mind a sofőr, mind az 51 éves váltótársa életét vesztette.

A szerencsétlenség a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak-horvátországi Varasd közelében, a Brenznicki Hum és Komin közötti autópálya-szakaszon fél 6-kor.

A busz Varsó közeléből indult, és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medjugorjébe, Dél-Európa legismertebb és leglátogatottabb Mária-kegyhelyére. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

A horvát egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint két súlyos sérültnek továbbra is kritikus, míg a többieknek stabil az állapota – számolt be az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport