18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öt év után szabadulnak a szülők, akik úgy megverték a csecsemőjüket, hogy amputálni kellett mindkét lábát

GettyImages-1238204127
2022.08.08. 11:11
A hétéves Tony Hudgellt csecsemőként olyan brutálisan megverték, hogy mindkét lábát amputálni kellett. A fiú azóta országos adománygyűjtő ikonná vált, és az örökbe fogadó Paula Hudgell szigorúbb büntetéseket harcolt ki a gyermekbántalmazókra.

A Tony Hudgellt bántalmazó szülők ebben a hónapban szabadulnak a börtönből, annak ellenére, hogy a gyermeket olyan súlyosan bántalmazták csecsemőként, hogy mindkét lábát amputálni kellett. Az örökbe fogadó asszony szerint ez az „undorító hír” gyomorszájba vágással ér fel.

Annak ellenére, hogy Tony Hudgell aljas szülei az akkori maximális büntetést kapták, kevesebb mint öt év börtön után hamarosan szabadulnak – írja a Mirror. 2018-ban a 24 éves Jody Simpsont és a 47 éves Anthony Smitht kegyetlenkedésért ítélte el a maidstone-i koronabíróság, tíz évet kaptak. A büntetésük felénél automatikusan szabadlábra kerülnek.

A gyermeket örökbe fogadó Paula Hudgellnek az áldozati kapcsolattartó tisztje elmondta, hogy Simpson ezen a héten, Smith pedig a hónap végén szabadul. „Ezek a szörnyetegek mindössze öt évet töltöttek rács mögött, míg Tony életre szóló kihívásokkal néz szembe a gonoszságuk miatt” – jegyezte meg keserűen a nevelőanya, és hozzátette:

Nem kell megbánást tanúsítaniuk ahhoz, hogy szabadon sétálgathassanak. Olyan ez, mintha gyomorszájba vágnának, és rosszul vagyok attól a tudattól, hogy azok, akik csecsemőket és gyerekeket bántalmaznak, néhány éven belül szabadok lehetnek.

A hétéves fiú azonnal belépne a rendőrséghez

Tony Hudgell tisztában van azzal, hogy a bántalmazói hamarosan szabadlábra kerülnek, és nagyon megharagudott, amikor a nevelőanyja azt mondta neki, hogy már nem sokáig lesznek börtönben. A kisfiú korábban kijelentette, hogy rendőr akar lenni, ha idősebb lesz, de most azt mondta, azonnal be kell lépnie, hogy újra letartóztathassa őket.

Az is ironikus, hogy mivel Tony 2020-ban, a bezártság alatt miniszterelnöki díjat nyert, meghívták a Downing Streetre egy fogadásra, keddre, pont amikor Simpson kisétálhat a börtönből

– jegyezte meg a nevelőanya, aki a bántalmazók elítélése után szorgalmazta az úgynevezett Tony-törvényt, amely azt jelenti, hogy a gyermek halálának okozásáért járó büntetés 14 évről életfogytiglanra emelkedjen. Aki súlyos sérülést okoz, az tíz év helyett 14 évet kaphat. Paula most egy nyilvántartást követel a gyermekkínzás elkövetőinek nyomon követésére.  

(Borítókép: Tony Hudgell a Buckingham-palota előtt 2022 februárjában. Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary)