Magas rangú terroristát is kiiktatott Izrael Ciszjordániában

2022.08.09. 18:11
Annak ellenére, hogy Izrael vasárnap tűzszünetben állapodott meg Gázával, Ciszjordániában folytatódtak a terroristaellenes akciók. A rajtaütés következtében három terroristát sikerült kiiktatni, akik között egy magas beosztású milicista is szerepelt.

A magas rangú terrorista vezető az al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű palesztin terrorszervezet egyik vezetője volt, Ibrahim al-Nabulszi. A rajtaütést a ciszjordániai Nábluszban hajtották végre, amely során őt és két társát is megölték. A város egyéb pontjain zajló tűzharcokban pedig legalább negyven ember megsebesült – állítja a helyi Vörös Félhold. 

Az izraeli vádak szerint az al-Nabulszi által vezetett terroristasejt számos támadást hajtott végre a ciszjordániai zsidók ellen. Az izraeli sajtóértesülések szerint az izraeli erők már februárban végrehajtottak egy rajtaütést a férfin, de csak három társával sikerült végezni: ő maga elmenekült. 

A keddi rajtaütés alkalmával vállról indítható rakéták segítségével támadták a nábluszi házat, ahol al-Nabulszi tartózkodott. A háznál és a város egyéb pontjain is kialakultak tűzharcok, ezek sebesültjei közül néhányan válságos állapotban vannak. A BBC információi szerint az izraeli csapatokat nem érte veszteség. 

Izrael pénteken indította el a Hajnalhasadás nevű műveletet a terroristacsoportok ellen – válaszul több mint 160 rakétát lőttek ki Gázából Izrael felé. Az izraeli hadsereg szerint az Iszlám Dzsihád több parancsnokával is sikerült végezni.