Szurdokba zuhant egy határőröket szállító busz Kasmírban

2022.08.16. 15:07
Legkevesebb hat halálos áldozata és harmincöt sérültje van annak a balesetnek, amelyben egy indiai határőröket szállító busz szurdokba zuhant kedd délelőtt.

A busz éppen a magas indiai határokon dolgozó határőröket szállította, amikor megtörtént a tragédia: a jármű megcsúszott a szűk hegyvidéki úton, a sofőr elvesztette az irányítást, a busz pedig a Kasmír térségében található szurdokba zuhant. A baleset helyszínétől kilencven kilométerre lévő, a Himalája indiai régiójának legnagyobb városában, Szrinagarban található katonai kórházba szállítják a sérülteket – közölte a kasmíri rendőrség. 

A rendőrség közölte azt is, hogy a balesetben legalább hatan életüket vesztették, harmincöten pedig megsérültek – néhányuk súlyosan. A busz az Indo-Tibeti Határrendőrség tagjait szállította, akik eddig a magaslati területeken szolgáltak a Kína–India-határon. A helyi hatóságok információi szerint legalább tizenkilenc mentőautó érkezett a szerencsétlenség helyszínére, ahol nagyszabású mentőakciót kellett végrehajtani – írja a Reuters

A balesetre Amit Sah belügyminiszter is reagált: sajnálatát fejezte ki az ügy miatt és részvétét nyilvánította a családoknak. Indiában nem számít ritkaságnak egy-egy tömeges halálozással járó közúti baleset; az oka leginkább a felelőtlen sofőrök, a karbantartás hiánya miatt rossz műszaki állapotban lévő autók és a rendkívül rossz minőségű közúti infrastruktúra.