Emberi maradványokat találtak egy árverésen vásárolt bőröndökben

2022.08.16. 10:29
A rendőrség nyomozást folytat, miután bejelentést kapott arról, hogy emberi maradványokat találtak egy új-zélandi raktár árverésén vásárolt bőröndökben.

Az emberi maradványok a jelentések szerint egy aucklandi raktárból vásárolt ingatlanban voltak. A maradványokat olyan bőröndökben találták meg, melyeket egy gyanútlan család vásárolt egy árverésen.

A rendőrség gyilkossági nyomozást indított, és próbálja azonosítani a maradványokat. A rendőrség szerint a családnak nincs köze az esethez, ahogyan a holttest részei a bőröndökbe kerülhettek.

Egy aucklandi ház lakói hívták ki a rendőrséget, amikor felfedezték a maradványokat, miután megvásárolták a tételt, amelynek eredeti tulajdonosa ismeretlen – mondta Tofilau Faamanuia Vaaelua felügyelő a Guardian szerint. A rendőrség nem kívánt bővebben nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy a boncolás folyamatban van.

A rendőrség számára elsődleges fontosságú az elhunyt személy azonosítása, ami a legközelebbi hozzátartozók tájékoztatásához is vezet. Tekintettel a felfedezés jellegére, ez eltarthat egy ideig – tájékoztatott a rendőrség.