Legalább 26 halottja van az algériai erdőtüzeknek

2022.08.18. 11:00
A halottak mellett többtucatnyian megsérültek az Algéria északi részén pusztító erdőtüzekben.

A tunéziai határ mellett fekvő El Tarfban 24 ember halt meg, míg Setifben egy anya és a lánya is áldozatául esett az erdőtüzeknek – közölte Kamel Beldjoud belügyminiszter.

A tűzoltó egységek helikopterekkel együtt még szerda este is a lángok elfojtásán dolgoztak. Jelentések szerint különböző tartományokból mintegy 350 lakost kellett eddig evakuálni – írja a BBC.

A polgári védelmi ügynökség szerint El Tarf volt az erdőtüzek által leginkább sújtott terület, 16 tűzesettel.

Setifben egy 58 éves anya és 36 éves lánya vesztette életét a tűzben, amely több tucat települést és házak tucatjait is felemésztette.

A Guardian azt írja, Algériában augusztus eleje óta 106 helyen ütött ki tűz, amelyek több mint 2500 hektárnyi erdőt pusztítottak el. 

A BBC beszámolója szerint Észak-Algériában szinte minden évben pusztítanak erdőtüzek, tavaly összesen 90 ember halt meg és több mint 100 ezer hektárnyi erdő égett le.

Tavaly augusztusban a belügyminiszter szerint gyújtogatás okozta az algériai Kabil régióban fellobbanó lángokat, mivel állítása szerint „csak bűnözők kezei” magyarázhatják, hogy a tűz egy időben mintegy 50 különböző helyen keletkezett.