Összeütközött két kisrepülő Kaliforniában, halálos áldozatai is vannak

K  AP20220819010
2022.08.19. 11:44
Hárman meghaltak, miután egy kaliforniai repülőtéren leszállás közben ütközött össze két kisrepülőgép. A hatóság szerint a földön tartózkodók közül senki sem sérült meg.

Többen meghaltak, miután összeütközött két kisrepülőgép leszállás közben csütörtökön egy kaliforniai repülőtéren. A helyi hatóságok közlése szerint összesen három halálos áldozata volt a balesetnek. 

Az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) beszámolójában azt írta, a kétmotoros Cessna 340-es gép fedélzetén ketten tartózkodtak, míg az egymotoros Cessna 152-esen csak egy pilóta volt. Mint kiderült, a gépek akkor ütköztek össze, amikor a pilóták megközelítették a San Franciscótól mintegy 120 kilométerre délre fekvő Watsonville repülőterét. Kiemelték: a földön tartózkodók közül senki sem sérült meg.

A közösségi médiában közzétett fotókon és videókon az egyik kisrepülőgép roncsai a repülőtér melletti füves mezőn láthatóak.

Mike McCarron repülési szakértő szerint Watsonville repülőterén, mint sok más kisebb légikikötőben, nincs irányítótorony, a pilóták maguk bizonyosodnak meg manőverük előtt a légtér biztonságáról – írta az MTI.

(Borítókép: Az egyik lezuhant repülőgép roncsa a kaliforniai Watsonville repülőterén 2022. augusztus 18-án, miután két kisrepülő landolás közben összeütközött. Fotó: Nic Coury / MTI / AP)