Három autóval ütközött egy török busz, 15-en meghaltak

2022.08.20. 15:43 Módosítva: 2022.08.20. 15:47
Egy autóbusz karambolozott három olyan kocsival, amely mentőcsapatokat és újságírókat szállított egy délkelet-törökországi autópályán. A balesetben 15 ember meghalt, 22-en pedig sérüléseket szenvedtek.

Az ütközés a Gaziantep és Nizip közötti autópályán történt szombaton, ahol egy korábbi közúti baleset helyszínén végeztek szolgálatot mentők és tűzoltók, valamint jelen voltak újságírók is. A busz a mentést végzőket és az újságírókat szállító autókkal karambolozott.

Süleyman Soylu török belügyminiszter a Twitteren arról adott tájékoztatást, hogy tizenöten meghaltak, a halálos áldozatok között három tűzoltó, két mentős és két újságíró is van. A további nyolc elhunyt mindegyike a buszon utazott – írja az ABC News.

Gaziantep kormányzója, Davut Gül elmondta, hogy a balesetben 22 ember megsérült.

Az Ilhas hírügynökség megerősítette, hogy két újságírója életét vesztette, miután megálltak segíteni az autópályán egy korábban történt közúti baleset résztvevőinek.

A televíziós felvételeken látható, hogy a mentőautó hátulja súlyosan összeroncsolódott, az autóbusz pedig az oldalára fordult az autópálya mellett.

Törökország közúti közlekedésbiztonságát kedvezőtlen statisztikai adatok jellemzik, a kormány tájékoztatása szerint 2021-ben 5362 ember halt meg közlekedési balesetekben.