Már több mint két tucat áldozatuk van a törökországi dupla tömegbaleseteknek

2022-08-20T155843Z 689499927 RC2C0W90XEY0 RTRMADP 3 TURKEY-ACCID
2022.08.21. 09:37
Legalább 32 ember meghalt Törökország délkeleti részén szombaton, amikor járművek ütköztek bele a korábbi baleseteknél dolgozó elsősegélynyújtókba – közölték a hatóságok.

Tizenhat ember, köztük mentődolgozók és újságírók haltak meg, amikor egy busz belerohant egy korábbi buszbaleset helyszínébe – közölte Davut Gul regionális kormányzó a délkeleti Gaziantep tartományban történt baleset helyszínéről. További 20 ember megsebesült, és ellátásban részesült – derült ki a The Guardian tudósításából. A kormányzó beszámolója szerint az első baleset még szombat délelőtt háromnegyed 11-kor történt, egy személyszállító busz karambolozott. Miközben a tűzoltóság, az orvosi csapatok és más kollégák a balesethez vonultak, 200 méterrel mögöttük egy másik busz karambolozott. A második busz erre a helyszínre csúszott, és elütötte az elsősegélynyújtókat és a földön fekvő sebesülteket.

A török belügyminiszter, Szulejmán Szojlu tweetje szerint ekkor három tűzoltó, két mentős és két újságíró áldozata volt a Gaziantep és Nizip közötti autópályán történt balesetnek, a többi halott a busz utasai közül került ki. 

Nem ez volt az egyetlen tömegszerencsétlenség az országban szombaton. Kétszázötven kilométerre keletre, Mardin Derik közelében egy teherautó szintén egy korábbi baleset mentésén dolgozó elsősegélynyújtókba rohant bele. Itt tizenhatan haltak meg, és mintegy 29-en megsérültek – közölte a török egészségügyi miniszter, Fahrettin Koca. A sérültek közül nyolcan válságos állapotban vannak. 

Törökországban rossz a közlekedésbiztonság. A kormány szerint tavaly 5362 ember halt meg közlekedési balesetben.

(Borítókép: Ihlas News Agency / Reuters)