18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lecsapott a floridai szörny, a férfi feje is a szájában volt

2022.08.25. 05:47
Reklámfilmkészítés közben támadott meg egy aligátor egy floridai férfit a Thonotosassa-tóban. A félelmetes küzdelemről drónfelvétel készült.

Egy több mint három és fél méter hosszú aligátor támadott meg egy férfit a floridai Tampa közelében lévő Thonotosassa-tóban. A 34 éves JC  La Verde elmondása szerint az egész felsőteste és a feje is a hüllő szájába került, de sikerült elhárítania a harapást és elmenekült. 

Munkatársa egy kalandverseny promóciójához filmezte őt a vízben, amikor a hatalmas állat megtámadta. A videón az látható, hogy a férfi tudtán kívül úszott az aligátor felé, amely épp vele szemben érkezett. 

Nem láttam az aligátort, egyenesen a fejemmel ütköztem neki. A fejemen, a lapockámon és a felsőtestemen is sérülést szenvedtem

– nyilatkozta a férfi a Sky News szerint, hozzátéve: amikor úszás közben nekiütközött az állatnak, olyan érzés volt, mintha egy téglafalnak ütközött volna. A küzdelem alatt pedig – amikor már a szájában volt – mindkét kezével megragadta a fogait, majd a nyelvének egy részét is megfogta. Kiemelte: hadakozás közben még a fenevad ínyét is érezte a testén, azonban csodával határos módon meg tudta fordítani magát és elmenekült. 

La Verde tíz napot töltött kórházban, miután arc- és állkapocs-rekonstrukciós műtéten, valamint koponyaműtéten esett át. A beavatkozások alatt az orvosok eltávolították a férfi jobb halántéklebenyének egy részét, amelyet a megrepedt koponyájának csontjai szúrtak át. Kiemelték: mostantól mindig sisakot kell majd viselnie, hogy megvédje a feje jobb oldalát.

A feltételezések szerint az aligátor a közelben található fészkének védelme miatt támadt az arra úszó férfira. Az állatot nem sokkal a támadás után egy közeli ingatlan tulajdonosa fogta be és altatta el.