A mexikói hadsereg parancsnoka hat egyetemista megölésére adott ki utasítást

2022.08.27. 12:05
A 2014-ben „eltűnt” 43 egyetemista közül hatot napokig életben tartottak egy raktárban, majd átadták őket a helyi hadsereg parancsnokának, aki elrendelte a megölésüket – közölte pénteken az igazságügyi bizottságot vezető mexikói kormánytisztviselő.

Mint arról lapunk beszámolt, 2014-ben egy mexikói bűnbanda tagjai bevallották, hogy ők gyilkolták meg azt a 43 diákot, akit hetekig eltűntként tartottak nyilván Guerrero szövetségi államban.

Alejandro Encinas belügyminiszter-helyettes közölte az újabb felfedezést, amely közvetlenül a hadsereget köti össze Mexikó egyik legsúlyosabb emberi jogi botrányával – írja az AP News.

Az emberrablásokat és eltűnéseket „állami bűncselekménynek” nyilvánította, és azt állította, hogy a hadsereg beavatkozás nélkül nézte végig a kivégzéseket. Encinas nem tett említést arról, hogy hat diákot átadtak José Rodríguez Pérez ezredesnek.

Pénteken azt mondta, hogy a hatóságok szorosan figyelemmel kísérték az ayotzinapai tanárképző főiskola diákjait attól kezdve, hogy elhagyták az egyetemet, egészen addig, amíg a helyi rendőrség el nem rabolta őket Iguala városában aznap este.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport