Gyilkos vihar: agyonütötte a jégeső a kisbabát

GettyImages-1228782809 (1)
2022.08.31. 10:17 Módosítva: 2022.08.31. 10:44
Világszerte feje tetejére állt az időjárás. Most éppen Katalóniában tombolnak viharok, szerda hajnalban Girona környékére csapott le akkora jégeső, hogy a 11 centiméter átmérőjű jégdarabok agyonütöttek egy 20 hónapos csecsemőt. Délutánra hasonló erejű szélvihart és jégesőt jósolnak.

Borzalmas erejű vihar csapott le szerda hajnalban Katalóniára. A 90 kilométer per órás széllökésekkel kísért vihart jégeső súlyosbította, soha nem látott méretű jégdarabok hullottak az égből. Az egyik, 11 centiméter átmérőjű jégdarab a Gironához tartozó Bisbal d’Empordában eltalált egy húsz hónapos kisbabát, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. Íme a rettenetes károkat okozó jégeső:

Egy másik videó a jégviharról, amely súlyos anyagi károkat okozott, továbbá 28 személyt kórházban ápolnak különböző sérülésekkel.

A jégeső autók szélvédőjét törte be, sőt háztetőket is beszakított. Íme a műholdtérkép a vihar vonulásáról, amely a felvétel tanúsága szerint a Baleár-szigeteket, tehát Mallorcát és Ibizát is elérte:

 Szerda délutánra további viharok várhatók Katalóniában, most már Tarragona térségében.

(Borítókép: Emrah Yorulmaz / Anadolu Agency / Getty Images)