A földrengésről beszéltek a parlamentben, rengeni kezdett a föld

2022.09.02. 08:15 Módosítva: 2022.09.02. 08:15
A liechtensteini Landtagban csütörtök délután egy vita közepén 4,1-es erősségű földrengés rázta meg az épületet éppen akkor, amikor a képviselők arról vitáztak, hogy a kis európai országnak szüksége van-e földrengésbiztosításra. A Landtag által közzétett videófelvételen látható, hogy néhány másodpercen belül két rengést is éreztek az épületben.

A rengést akkor észlelték, amikor a képviselők arról vitatkoztak, hogy a kis európai nemzetnek kötelező-e előírni a biztosítást földrengések esetére. A felvételen Bettina Petzold-Mähr FBP-s törvényhozó látható, aki először nem érti, hogy mi történik. 

A második, nagyobb rengésnél, amely hevesebben rázta meg a parlament épületét, Albert Fricket, a Landtag elnöke úgy döntött, hogy ideiglenesen megszakítja az ülést és elhagyják az üléstermet.

A liechtensteini rendőrség közölte, hogy a 2,4 és 3,9-es erősségű földrengéseket követően nem tudnak személyi sérülésekről vagy anyagi kárról.

Több országban érezték

Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ szerint a második, erősebb földrengés közép-európai idő szerint 13 óra 57 perckor következett be, epicentruma az osztrák Dornbirn városától mintegy 19 kilométerre délre volt.

Az Euronews szerint a földrengéseket Ausztria és Svájc egyes részein, valamint a dél-németországi Bajorországban és Baden-Württembergben is érezték.

2020 októberében Katrin Jakobsdottir izlandi miniszterelnök sajtóinterjúja félbeszakadt, amikor 5,6-es erősségű földrengés rázta meg az országot.

Az év elején Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnököt szintén földrengés szakította félbe egy élő televíziós interjú közben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport