Búvárkodó nőre támadt egy bikacápa, meghalt

2022.09.07. 07:52
Amerikai tengerjáró hajó utasa búvárkodott kedden a Bahamák vizein, amikor egy cápa rátámadt, a nő belehalt sérüléseibe.

A rendőrség szerint az 58 éves pennsylvaniai nő balesete a Bahamák északi részén található Green Cay népszerű búvárhelyszíne közelében történt. A nő családja bikacápaként azonosította a ragadozót – mondta Chrislyn Skippings, a rendőrség szóvivője az AP hírügynökségnek.

A turista azután halt meg, hogy kórházba szállították és megkezdték az ellátását. A nő vasárnap indult Floridából egy hétnapos nyaralásra a Harmony of the Seas nevű hajó fedélzetén, kedden Nassau partjainál vett részt egy kiránduláson.

A karibi-térségi cápatámadások többsége a Bahamák vizein történik, 2019-ben kettőt jelentettek, az egyik halálos volt, egy dél-kaliforniai turistára támadt három cápa a Rose-sziget közelében, a keddi balesettől kevesebb mint egy kilométerre. 2020 decemberében a francia Szent Márton-sziget vizein történt halálos cápatámadás, mely első volt a régióban.

Összesen legalább 32 cápatámadást jelentettek a Bahamákról 1749 óta, 13 történt Kubában a floridai székhelyű nemzetközi cápatámadás-adatbázis (International Shark Attack File, ISAF) szerint.