A földrengés ellenére sem engedik ki az embereket a Covid miatti karanténból

2022.09.07. 09:14
A kínai Szecsuán tartományt sújtotta nagy erejű földrengés halálos áldozatainak száma 65-re emelkedett. A koronavírus-járvány miatti korlátozások értelmében sokakat még a természeti katasztrófa után sem engedtek ki otthonaikból.

Mint megírtuk, hétfőn 6,6-os erősségű földrengés volt a kínai Szecsuán tartomány területén, mintegy 10 kilométeres mélységben. A földrengés földcsuszamlásokat okozott, aminek következtében több épület is súlyosan károsodott, egy 10 ezer lakosú városnak elment a telefonszolgáltatása, valamint az egyik hegyről legördülő sziklák teljesen elzártak egy városba vezető útszakaszt.

A földrengés az epicentrumtól 200 kilométerre fekvő tartományi székhelyen, Csengtuban is érezhető volt. A metropolisz 21 millió lakosának többsége a Covid–19 újabb hulláma miatt nem hagyhatta el lakhelyét a szigorú kínai járványellenes intézkedések értelmében, és

annak ellenére sem engedték ki őket otthonaikból, hogy az előző nap 65-en meghaltak a földrengés miatt.

Az elemi csapás és a koronavírus-járvány miatti zárlat előtt a tartományt még hőhullám és szárazság is sújtotta, amely vízhiányt és áramkimaradásokat idézett elő a vízenergiára alapozó Szecsuánban.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a politikai ellentétek ellenére Tajvan kész segíteni Kínának a Szecsuán tartományban történt földrengés miatt.