Letartóztatták a politikust, aki halálra késelhetett egy újságírót Las Vegasban

2022.09.08. 08:39
Gyilkosság vádjával letartóztatták Nevada Állam Clark megyéjének közigazgatási tisztviselőjét szerdán, órákkal azután, hogy a rendőrség házkutatást tartott otthonában a The Las Vegas Review-Journal című lap riporterének halálra késelésével összefüggésben.

Robert Tellest a riporter, Jeff German megölése miatt vették őrizetbe − közölte Steven B. Wolfson Clark megyei kerületi ügyész.

A 2022. szeptember 2-án történt emberölés gyanúsítottját őrizetbe vették

− írta a Las Vegas-i városi rendőrség szerda este a Twitteren, anélkül, hogy megnevezte volna az illetőt. A hatóság közölte, hogy csütörtök reggel sajtótájékoztatót fognak tartani a nyomozásról.

A 2018-ban megválasztott demokrata Telles elvesztette a júniusi előválasztást, miután Jeff German oknyomozó cikkeiben részletesen leírta azokat az állításokat, amelyek szerint a politikus rosszindulatúan viselkedett a beosztottjaival, és „nem megfelelő kapcsolatot” folytatott egy munkatársával. Telles és kollégája is tagadta a vádakat − írta meg a The New York Times

A 69 éves újságírót szombat reggel holtan találták Las Vegas-i otthona előtt, halálát késszúrások okozták.

Kedden a rendőrség nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen az látszik, hogy a gyilkos széles karimájú kalapot és fényvisszaverő narancssárga kabátot viselt. A videón látható a személy járműve is, amely a rendőrség szerint egy piros vagy bordó színű GMC Yukon Denali volt.

A Review-Journal beszámolt arról, hogy egy, a leírásnak megfelelő Yukon Denalit szerdán elvontattak Telles birtokáról.

Jeff German több mint három évtizede dolgozott rovatvezetőként és vezető oknyomozó riporterként. Ez idő alatt a Las Vegas Sun, majd a The Review-Journal számára írt szervezett bűnözésről, politikáról, kaszinókról és korrupcióról.

Ebben az évben German Telles hivataláról írt oknyomozó anyagokat, amely az elhunytak vagyonát biztosítja, és a hagyatékokat kezeli a bíróságon.

Már korábban is panaszkodott az oknyomozó cikkek miatt

Májusban az újságíró arról számolt be, hogy az irodában

az elmúlt két évben belső viszályok voltak. Az érzelmi stresszről, a zaklatásról és a kivételezésről szóló vádak miatt titokban egy videófelvétel is készült.

A féltucatnyi jelenlegi és volt alkalmazottal készített interjúk alapján készült cikk „ellenséges munkakörnyezetről” és olyan vádakról számolt be, hogy Telles „nem megfelelő kapcsolatot” folytatott egy munkatársával.

Egy másik, május végi történetben arról írt, hogy Clark megye vezetői egy volt halottkémet bíztak meg azzal, hogy megpróbálja enyhíteni a feszültséget a hivatalban. 

A júniusi előválasztás után Telles egy levelet tett közzé az interneten, amelyben kritizálta a Review-Journalt, és cáfolta a German tudósításában szereplő állításokat. Telles a Twitteren is írt Germanről.

Tipikus kötekedő. Nem bírja elviselni a kritikát, miután több kiló szarságot dobált rám. Már a negyedik cikknél tart. Azt hinné az ember, hogy van jobb dolga is

− írta a politikus.