18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kiverte a biztosítékot, hogy Peppa Malac jegesmedvebarátjának két anyukája van

2022.09.08. 06:25
A Peppa Malac óvodásoknak szóló gyermekmese műsorában először mutattak be azonos nemű párt, ami nagy port kavart. A mese Családok című epizódjában a malac barátjának két anyukája van.

Az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Latin-Amerika óvodás- és bölcsödei korú közönsége által kedvelt Peppa Malac a világ egyik legfelismertebb és legnépszerűbb rajzfilmfigurája, melynek Quentin Tarantino is nagy rajongója.

A Családok című epizódban, amelyet kedden sugároztak először az Egyesült Királyságban a Peppa Malacot készítő Channel 5 csatornán, a névadó karaktert bemutatták a barátja, Penny Jegesmedve anyukáinak.

Miközben rajzolt egy portrét a családjáról, Penny kifejtette, „az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyik mami orvos, a másik mami pedig spagettit főz”.

Vannak, akik büszkék, mások vitatják a döntést

A Mark Baker és Neville Astley brit animátorok által készített műsor 2004 óta fut. 18 éves történetében ez az első alkalom, hogy azonos nemű pár szerepel a mesében.

Két éve egy amerikai weboldalon petíciót indítottak, amelyben „azonos nemű szülőkkel által alapított családot követeltek a Peppa Malacba”. A petíció közel 24 ezer aláírást gyűjtött össze.

A Peppa Malacot néző gyerekek befolyásolható korban vannak – írták a petíció készítői. „Az azonos nemű családok kizárása arra tanítja őket, hogy csak az olyan családok normálisak, ahol vagy egy szülő, vagy két különböző nemű szülő van.”

Robbie de Santos, a Stonewall LMBT jogvédő szervezet kommunikációs és külső ügyekért felelős igazgatója „fantasztikusnak” nevezte, hogy a mesében azonos nemű családot láthatunk.

Sokan azok közül, akik nézik a műsort, maguk is két anyukával vagy két apukával rendelkeznek, és sokat jelent majd a szülőknek és a gyerekeknek, hogy az ő tapasztalataikat egy ilyen ikonikus gyerekműsorban képviselik

– mondta a BBC-nek Robbie de Santos.

A Peppa Malac legutóbbi epizódját követően a Twitteren vita alakult ki Penny Jegesmedve családjának bemutatásáról. „Leszbikusok a Peppa Malacban… nem lehet, hogy a gyerekműsorok csak a gyerekeknek szóljanak?” – írták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport