Hétmillió dollárt fizethetett a Twitter egy férfinak, hogy hallgasson

2022.09.09. 09:16
Elon Musk ügyvédje szerint a Twitter 7 millió dollárt fizetett egy informátornak, hogy hallgasson a közösségi médiaplatformon belüli működési problémákról.

A kifizetésről a Twitter és Musk közötti pereskedésen esett szó a szeptember 6-i meghallgatáson, amely a vállalat 44 milliárd dolláros megvásárlására tett kísérletei miatt zajlik a Twitter és Elon Musk között.

„7 millió dollárt fizetnek a fickónak, hogy biztosítsák a hallgatását” – mondta Alex Spiro, Musk ügyvédje a meghallgatáson. Az ügyet ismerő személyek megerősítették, hogy az utalás a bejelentő Peiter Zatko számára megtörtént.

A Twitter képviselői csütörtökön nem kívánták kommentálni a Zatkónak, a vállalat korábbi biztonsági vezetőjének átutalt összeg kérdését.

Kártérítést fizetett a Twitter

A Bloomberg szerint a kifizetés egy olyan egyezség része volt, amely szerint Zatkónak a pénz egy elmaradt kártérítés miatt járt, miután elhagyta a Twittert. Az egyezség tiltotta, hogy Zatko nyilvánosan beszéljen a Twitterről, de azt lehetővé tenné, hogy kormányzati informátorként járjon el a közösségi médiavállalatnál töltött időszakáról.

Elon Musk meggondolta magát a Twitter felvásárlásával kapcsolatban, és idén októberre kitűztek egy időpontot a bírósági tárgyalásra, miután a Twitter beperelte a Tesla vezetőjét, és a Twitter ragaszkodik az eredeti szerződés szerinti eladáshoz.

A Twitter már 33 millió dollárt költött Elon Musk tervezett üzletére, hogy rávegye arra, hogy 2022 áprilisa és júniusa között megvásárolja a céget. Elon Musk viszontkeresetet nyújtott be a Twitter ellen, ezzel fokozva a közösségi médiavállalat elleni jogi harcát.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM