Szakadékba zuhant egy busz a Közép-afrikai Köztársaságban, többen meghaltak

2022.09.11. 17:54
Egy autóbusz szakadékba zuhant a Közép-afrikai Köztársaságban: legalább tucatnyi halálos áldozata és negyven sérültje van a balesetnek.

A jármű vasárnapra virradóra a Közép-afrikai Köztársaság fővárosától, Banguitól nagyjából 90 kilométerre északra található Boali városa mellett tért le az útról, és zuhant egy szakadékba. Marie Begalé, Boali polgármestere szerint aggasztó a helyzet, ugyanis a halottak száma tovább emelkedhet a súlyos sérültek kritikus állapota miatt.

A városvezető tájékoztatása szerint a mintegy ötven utast szállító busz sofőrje túl gyorsan hajtott, ráadásul rosszak voltak a látási viszonyok is a sötétben, ez okozhatta a balesetet.

A halálos közlekedési balesetek gyakorinak számítanak a csaknem ötmillió lakosú afrikai országban. A tragikus baleseteket az utak elavult állapota, a rosszul karbantartott járművek, valamint a gyorshajtás okozza.

A Közép-afrikai Köztársaságban élők egyéb közlekedési eszköz híján sok esetben teherautókra kénytelenek felkapaszkodni, ezek műszaki állapota azonban gyakran nem megfelelő a biztonságos közúti közlekedéshez.