Földrengés rázta meg az indonéziai Mentawai-szigeteket

32J64WE-highres
2022.09.11. 07:18
6,1-es erősségű földrengés rázta meg vasárnap az indonéziai Szumátra sziget nyugati partjainál fekvő Mentawai-szigeteket – közölte az ország geofizikai hivatala (BMKG).

A hivatal jelentése szerint a rengés 27 km-es mélységben történt, és közvetlenül egy 5,3-as erősségű rengés után érkezett ugyanazon a területen. A helyi média szerint egy ember szenvedett fejsérüléseket egy lezuhanó fa miatt.

Szintén vasárnap, a hatalmas indonéz szigetcsoporttól keletre egy 7,6-os erősségű földrengés rázta meg Pápua Új-Guinea Kelet-Új-Guinea régióját, amely amely a hírek szerint anyagi károkat és kisebbfajta pánikot okozott a lakosság körében. 

Indonéziában gyakoriak a földrengések, mert a „csendes-óceáni tűzgyűrűn” terül el, ahol a földkéreg különböző tektonikus lemezei találkoznak – írja a Reuters

(Borítókép: Helyi lakosok otthonuk előtt gyülekeznek az indonéz Mentawai-szigetek melletti földrengés után, Muara Sikabaluan faluban, Siberut Utara Nyugat-Szumátra tartományban 2022. szeptember 11-én. Fotó: Bambang Sagurung / AFP)