Robbanás történt egy bostoni egyetemen, az FBI is nyomoz

2022.09.14. 09:15 Módosítva: 2022.09.14. 09:44
Kedden késő este felrobbant egy csomag a bostoni Északkeleti Egyetem kampuszán, egy alkalmazott kisebb sérüléseket szenvedett.

A hatóságok egy másik gyanús csomagot is találtak az egyetem mellett lévő Szépművészeti Múzeum közelében. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz a nyomozásban.

A felrobbant csomag egyike volt annak a kettőnek, amelyet kora este jelentettek a rendőrségnek. A másik csomagot a bostoni bombaszakértők semlegesítették a múzeumnál. Az NBC Boston jelentése szerint a kampuszon talált csomag akkor robbant fel, amikor kinyitották az egyetem – melynek 16 ezer hallgatója van – Holmes Halljának közelében. A rendőrség este fél nyolc előtt érkezett a kampuszra. Az érintett épületet kiürítették.

Egy férfi megsérült, járőrözés lesz más kampuszokon is

Shannon Nargi, az egyetem szóvivője arról számolt be, hogy a robbanás következtében a Boston belvárosában található intézmény egy meg nem nevezett dolgozójának a keze könnyebben megsérült. Felipe Colon bostoni rendőrfelügyelő később elmondta, hogy a sérült egy 45 éves férfi volt.

Michael Davis, az egyetemi rendőrség vezetője kijelentette: az egyetem már biztonságos.

 Kevin Hayden, Suffolk megye kerületi ügyésze átfogó vizsgálatot ígért az ügyben.

A Bostont Cambridge-től elválasztó Károly-folyó túloldalán lévő Harvard Egyetem és a Massachusettsi Műszaki Egyetem bejelentette, hogy elővigyázatosságból fokozzák a járőrözést a kampuszukon, és felszólították a diákokat, tanárokat, hogy jelentsenek minden gyanús dolgot.

A 2013-as Boston Maratonon a célvonal közelében helyeztek el két bombát. A robbanás következtében hárman meghaltak és több mint 260 ember megsérült.