Perelik a Twittert, mert rémtörténetek terjednek egy holland kisvárosról

2022.09.16. 18:03
Egy holland kisváros pénteken bíróság elé vitte a Twittert, követelve, hogy a közösségi médiaóriás távolítsa el az összes olyan üzenetet, amely egy állítólagos sátánimádó pedofil körrel kapcsolatos, amely elvileg az 1980-as években tevékenykedett a városban.

Bodegraven-Reeuwijk, a Hollandia közepén fekvő, mintegy 35 ezer lakosú város 2020 óta áll a közösségi médiában terjedő összeesküvés-elméletek középpontjában, miután három férfi megalapozatlan történeteket kezdett terjeszteni arról, hogy szerintük az 1980-as években gyermekeket bántalmaztak és öltek meg a városban.

A rémtörténetek legfőbb terjesztője azt mondta, hogy szemtanúja volt gyerekkorában egy csoportos bántalmazásnak. 

A történetek nagy nyugtalanságot keltettek Bodegravenben, olyannyira, hogy az olvasók tömegesen özönlöttek a helyi temetőbe, hogy virágokat és írásos üzeneteket helyezzenek el a halott gyermekek sírjaira. A Twitter ügyvédje, Jens van den Brink nem kívánt nyilatkozni a hágai kerületi bíróság pénteki tárgyalása előtt – írja a Reuters.

Tavaly ugyan a bíróság kezdeményezte, hogy a történetek kerüljenek le a Twitterről, de sikertelenül, hiszen mind a mai napig fellelhetők a közösségi médiában, ezért a város a Twitterhez fordult. Júliusban felkeresték a közösségi médiaóriást, hogy távolítsanak el minden, a várossal kapcsolatos rémtörténetet, de eddig még nem kaptak választ az amerikai cégtől.

A rémtörténeteket terjesztő három férfi mindegyike börtönben ül jelenleg, mivel más ügyekben már elítélték őket, többek között felbujtásért és halálos fenyegetésért.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM