Újabb földrengés történt Mexikóban

2022.09.22. 12:13
Másodszor jelentettek földrengést Mexikóból a héten, a csütörtökre virradóra észlelt, 6,8-as erősségű földmozgásban egy ember életét vesztette, több épület összeomlott.

Az amerikai földtani intézet (USGS) azt közölte, hogy a rengés epicentruma a nyugat-mexikói Michoacán államban, 15 kilométeres mélységben volt, ugyanott, ahol a hétfőn jelentett, 7,6-os erősségű, két halálos áldozattal járó földmozgásé is. A hatóságok tájékoztatása szerint a földmozgást Mexikóvárosban is észlelték, itt Claudia Sheinbaum polgármester szerint egy nő életét vesztette.

Michoacán kormányzója, Alfredo Ramírez Morena szerint a rengést az egész államban érezték, Andrés Manuel López Obrador államfő pedig Twitteren arról tájékoztatott, hogy a rengéseket a Michoacánnal szomszédos Jalisco, Colima és Guerrero államban is észlelték – írja az MTI.

A hétfői földmozgás az 1985-ös és a 2017-es pusztító földrengések évfordulóján történt. 1985. szeptember 19-én 8,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikóvárost, ahol épületek százai omlottak össze, és tízezernél is több halálos áldozat volt. 2017. szeptember 19-én egy 7,1-es erősségű földrengésben 370-en vesztették életüket, a többség szintén a fővárosban.