Véletlenül a saját karját gyújtotta fel egy tiltakozó a Federert búcsúztató gálán

10201633
2022.09.23. 20:19
Meggyújtotta a saját karját egy fiatal férfi Londonban, az O2 Arénában rendezett Laver-kupa elnevezésű teniszversenyen, amelyen utoljára lép pályára a visszavonulását nemrég bejelentő Roger Federer is. A klímaaktivista állítása szerint a magánrepülőgépek használata ellen tiltakozott akciójával.

A magánrepülőgépek nagy-britanniai használata ellen tiltakozott az a férfi, aki a 20-szoros Grand Slam-győztes, most visszavonuló svájci teniszezőt, Roger Federert búcsúztató gálán berohant a pályára, majd véletlenül meggyújtotta a saját karját a londoni O2 Arénában.

A Daily Mail beszámolója szerint a 20 éves, Kai névre hallgató klímaaktivista az End UK Private Jets csoport tagja, amely arról ismert, hogy népirtásnak tartja a szén-dioxid-kibocsátást, és betiltatná a magánrepülőket.

Akciója, amelyről felvétel is készült, félbeszakította a görög Stefanosz Cicipasz, valamint az argentin Diego Schwartzman közötti mérkőzés második szettjét a Laver-kupán.

Roger Federer visszavonulásával kapcsolatban nemrég az Index munkatársai is leírták gondolataikat, a cikk ide kattintva érhető el. 

(Borítókép:  Andy Rain / EPA)