16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06. ÉLŐ
Portugália 5
Svájc 1

Szöul szerint Észak-Korea ballisztikus rakétákat lőhet ki tengeralattjáróról

2022.09.24. 13:58
A dél-koreai hadsereg olyan jeleket észlelt, amelyek arra utalnak, hogy Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta kilövésére készülhet.

A Jonhap nevű dél-koreai hírügynökség szerint a kilövés előkészületeire utaló tevékenységeket szeptember 21-én és 22-én észlelték az Észak-Korea keleti partvidékén fekvő Szinpóban. „Szorosan figyelemmel kísérjük Észak-Korea ballisztikus rakétákhoz kapcsolódó fellépéseit és az ezekhez segítséget nyújtó létesítményeket is, fenntartjuk a teljes készültséget” – közölte a dél-koreai hadsereg.

A helyzetről tájékoztatták a dél-koreai elnököt, aki tengerentúli látogatásának utolsó állomásán, Kanadában tartózkodik. Az államfő arra utasította a hadsereget, hogy azonnal reagáljon, ha Phenjan provokációt hajt végre.

Amerikai nukleáris hadihajó futott be Dél-Koreába

Az USS Ronald Reagan nevű, nukleáris meghajtású amerikai repülőgép-hordozó pénteken futott be Dél-Korea keleti kikötővárosába, Puszanba, hogy öt év után először vegyen részt közös gyakorlatokon a Koreai-félsziget melletti vizeken. Ugyancsak pénteken egy magas rangú amerikai tisztviselő nem zárta ki, hogy 

Észak-Korea nukleáris kísérleteket hajthat végre Kamala Harris amerikai alelnök jövő heti dél-koreai és japán útja idején.

Észak-Korea május 7-én, három nappal Jun Szuk Jol dél-koreai elnök beiktatása előtt tesztelt egy ballisztikus rakétát Szinpo partjainál.

A Johns Hopkins Egyetem 38 North kutatócsoportja napokban készült műholdfelvételek alapján úgy vélte, hogy Észak-Korea egy új, ballisztikus rakéták szállítására alkalmas tengeralattjáró vízre bocsátására készül – közölte jelentésében a Jonhap.