Az izraeli erők megöltek egy palesztin fegyverest Ciszjordániában

2022.09.25. 12:45
Az izraeli erők egy katonai hadművelet során lelőttek egy palesztin fegyverest vasárnap a megszállt Ciszjordánia területén – közölték palesztin tisztviselők.

A férfi, név szerint Said Al-Kawni az „ellenállás hőse” volt, aki a „megszálló erőkkel való összecsapásokban” halt meg – közölte a The Dens of Lions nevű, különböző fegyveres erőkből összeverbuvált palesztin ejtőernyőscsoport. Különböző egészségügyi dolgozók szerint az izraeli lövöldözésben további hat palesztin sebesült meg, és ezt az információt az izraeli hadsereg is megerősítette – írja a Reuters

Az éjszaka alatt az Izraeli Védelmi Erők (IDF) rutinjárőrőzést végeztek, amikor a katonáik felfegyverzett gyanúsítottakat vettek észre, amint egy autót és egy motorkerékpárt vezettek Nablusz városa mellett – tudatta a katonaság. Erre az IDF katonái a felfegyverzett gyanúsítottak felé lőttek, a találatokat pedig azonosították. 

Nablusz és a közeli Dzsenin városa körül szinte naponta történnek hasonló incidensek: ez a legutóbbi is rávilágított a Ciszjordánia biztonsági helyzetével kapcsolatos hiányosságokra, miközben közelednek a november 1-jei izraeli választások. Nabluszban, Ciszjordánia egyik legnagyobb menekülttáborában a legtöbb üzlet zárva tartott vasárnap, miután a militáns csoportok általános sztrájkra szólítottak fel.

Mintegy hetven palesztin vesztette életét Ciszjordániában, mióta március 31-én az izraeli hadsereg elindította a Breakwater nevű hadműveletét, amellyel egy sor, Izraelben elkövetett halálos kimenetelű palesztin támadásra válaszoltak. Az áldozatok között fegyveresek és civilek is vannak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport