Katonai bázist támadott meg egy öngyilkos merénylő Szomáliában

2022.09.25. 10:26
Egy katona életét vesztette, további hat pedig megsebesült Szomáliában vasárnap, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy katonai bázisponton Mogadishu nyugati részén.

Az öngyilkos merénylő magát katonának álcázva csatlakozott a többiekhez, így vonult be vasárnap hajnalban egy katonai támaszpontra, ahol aztán felrobbantotta magát – mesélte Aden Omar kapitány, a bázis egyik katonája a Reuters-nak. 

A támadás következtében egy katonát elvesztettünk, többen pedig megsebesültek. A támadó egy ellenőrzőponton robbantotta fel magát 

– mondta.

A mogadishui Madina Kórház egyik ápolónője is megerősítette a lapnak az egy halottról és a hat sebesültről szóló híreket. Arra egyelőre még nem derült fény, hogy ki felelős a támadásért, de az al Shabaab nevű iszlamista csoport gyakran hajt végre hasonló támadásokat Szomáliában.

Az al-Kaida szövetségeseként számon tartott csoport meg akarja buktatni Szomália központi kormányát, hogy az iszlám saría törvényein alapuló saját uralmat hozzon létre az országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport