Tűz volt egy lengyelországi olajfinomítóban, két ember meghalt

2022.09.27. 19:14
Halálos áldozatai is voltak a PKN Orlen lengyel állami üzemanyag- és energiaszolgáltató nagyvállalat plocki üzemében keletkezett tűznek, ahol az egyik berendezés kemencéje gyulladt ki.

Két ember meghalt abban a tűzben, ami kedden ütött ki a PKN Orlen üzemében, a közép-lengyelországi Plockban – adta hírül az MTI a lengyel állami üzemanyag- és energiaszolgáltató nagyvállalat sajtóirodájának közlése nyomán.

A közlemény szerint az üzemben az egyik berendezés kemencéje gyulladt ki. A baleset helyszínén azonnal intézkedett a PKN Orlen üzemi tűzoltósága, a helyzetet igyekeznek ellenőrzés alatt tartani.

A baleset egy olyan berendezésen következett be, amelyet korábban karbantartás miatt kellett kivonni a termelési folyamatból, és éppen újból üzembe próbálták helyezni. Az olajfinomító ezért zavartalanul működik – hangsúlyozták.

A környezetvédelmi hatóságok nem állapították meg légszennyezés növekedését.

Az eset körülményei kivizsgálására Daniel Obajtek, a PKN Orlen vezérigazgatója különbizottságot állított fel, amely a közlemény szerint kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

Noha a mentőakciót gyorsan sikerült végrehajtani, két alkalmazott életét nem tudták megmenteni, az áldozatok családjai pszichológiai támogatást kaptak. A helyszínen tartózkodó többi ember biztonságban van, más sérültről nem tudni.