A földön vonszolta magát a mosdóig egy mozgássérült utas, a repülőgép személyzete nem segített

2022.09.27. 20:25
Egy mozgássérült brit nő vonszolta magát a repülőgép mosdójába, miután az utaskísérő személyzet azt mondta neki, hogy viseljen pelenkát.

Egy mozgáskorlátozással élő nőnek a folyosón kellett végigvonszolnia magát a mosdóig egy repülőgépen, és azt állítja, hogy az utaskísérő személyzet azt mondta neki, hogy viseljen pelenkát.

Jenny Berrie-t videóra vették, miközben az AlbaStar Newcastle-ból a spanyolországi Palmába tartó repülőgépének fedélzetén megtette az utat a mosdóig, és a felvétel azóta több mint 5 millió megtekintéssel terjed a TikTokon.

A nő azt állította, hogy a személyzet nem volt hajlandó segíteni neki, miután kiderült, hogy a gépen nincs speciálisan épített kerekesszék, amely elég vékony ahhoz, hogy az ülések között mozogjon. Azt mondták neki, hogy a légitársaság nem tarthat ilyet a fedélzeten, és azt a felszállás előtt eltávolították – írja a Mirror.

Az italos kocsiknak volt hely

Jenny Berrie elmondta, hogy a személyzet nem engedte neki, hogy a gép elején foglaljon helyet, pedig voltak szabad székek.

A személyzet egyik tagja elég durván azt mondta nekem, hogy a fogyatékkal élőknek csak pelenkát kellene viselniük a fedélzeten.

Bizarrnak találom, hogy az emberek azt hiszik, ez a megoldás erre a helyzetre. Azt mondták, hogy nincs elég hely egy kerekesszéknek, pedig volt helyük italos kocsiknak, parfümös kocsiknak és cigarettás kocsiknak.

– mesélte tapasztalatait Jenny Berrie. Hozzátette, hogy az eset előtt minden más járaton volt folyosói kerekesszék. Amikor a mosdóig való eljutáshoz segítséget kért, azt mondták, hogy nem, nem fognak segíteni, és folytatták az italok felszolgálását.

@wheelie_good_life

Here’s how I had to get to the toilet on my recent Albastar Airlines flight. They told me I should wear a nappy and wee in my seat instead of having an aisle chair onboard…

♬ original sound - Jennie Berry

Az utazási nehézségek megoldására petíciót indított, hogy minden brit járaton kötelezővé tegyék a folyosói székeket, és már közel 5000 aláírást sikerült összegyűjtenie.  • Tippek
  • Hírek