Fényes nappal lőttek gimnazista diákokra Philadelphiában

2022.09.28. 13:55
Ismét fegyverrel támadtak néhány diákra az Egyesült Államokban, ezúttal Philadelphiában. A támadásban egy gyermek életét vesztette, négyet pedig lőtt sebekkel szállítottak kórházba.

A philadelphiai rendőrkapitány-helyettes, John Stanford szerint a Roxborough középiskola két másik iskolával játszott amerikai focit. A mérkőzésen részt vevő fiúk a meccs után a Pechin sugárúton sétáltak, amikor a két támadó elkezdett lőni rájuk – írja az Action News

Összesen öt diákot találtak el, közülük négyet lőtt sebekkel a helyi kórházba szállítottak. Az ötödik, egy 14 éves fiú nem élte túl a támadást. A támadók nagyon sok töltényt kilőttek, majd elmenekültek a helyszínről – olvasható a rendőrségi jelentésben. 

A támadás pont aznap történt, amikor Jim Kenney, Philadelphia polgármestere hozott egy rendeletet, amelynek értelmében kitiltotta a fegyvereket a város rekreációs központjaiból, játszótereiről és uszodáiról. Idén ez már a tizennyolcadik lövöldözés Philadelphia szabadidő központjaiban, a városi lövöldözésekben pedig már több mint 1400-an vesztették életüket.