16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Észak-Korea két rakétával reagált Kamala Harris látogatására

2022.09.29. 20:40
Ballisztikus rakétákat lőtt ki Észak-Korea csütörtökön, röviddel azután, hogy Kamala Harris amerikai alelnök befejezte látogatását a térségben.

Öt nap alatt ez volt a harmadik észak-koreai rakétaindítás. A két rakétát Phenjantól északra fekvő területről lőtték ki Dél-Korea irányába, amelyek 300 kilométert repültek 50 kilométeres maximális magasságot elérve – közölte Hamada Jaszukazu japán nemzetvédelmi miniszter, aki szerint feltehetően rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákról van szó – írja a Reuters.

Harris csütörtökön ellátogatott a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe is, és úgy ítélte meg, ez a zóna világos képet nyújt arról, milyen „drámaian különböző utat” választott a két fél.

Harris keményen bírálta a kommunista államot

Az amerikai alelnök bírálta Észak-Koreát brutális diktatúrája, törvénytelen fegyverkezési programja és az emberi jogok sorozatos megsértése miatt. Harris szerint ezekkel Phenjan veszélyezteti a térségben a békét és a stabilitást. Észak-Koreából szerdán is elindítottak két kis hatótávolságú ballisztikus rakétát, miközben Harris Japánban tartózkodott, egyet pedig még vasárnap, mielőtt az amerikai alelnök elindult a térségbe.  • Hírek
  • Hírek