16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06. ÉLŐ
Portugália 5
Svájc 1

Elhagyta Floridát Ian, hatalmas pusztítást végzett, legalább 42-en meghaltak

2022.10.01. 06:55
Floridában már legkevesebb 42 halálos áldozatot találtak meg a Ian hurrikán után a mentőegységek – közölték az állam hatóságai pénteken az esti órákban.

Mint arról már beszámoltunk néhány nappal ezelőtt, a floridai hatóságok kötelező evakuálási parancsot adtak ki Tampa lakosai számára a Ian hurrikán megérkezése miatt. Az előzetes várakozások beigazolódtak és szerdára elérte Floridát a hurrikán, ami özönvízszerű esőzéssel és csaknem 250 kilométer per órás széllel csapott le.

A hurrikán helyi idő szerint péntek délután ismét elérte a szárazföldet Dél-Karolina partjainál, károkat és áradásokat okozott, de ereje meg sem közelítette a dél-nyugat-floridai pusztítást. A Ian hurrikán Dél-Karolinában óránként 70 mérföldes (112 kilométeres) sebességgel ért partot, és folyamatosan veszít erejéből, ahogy észak felé halad.

A péntek esti összesítés szerint a vihar nyomán több államban, összesen mintegy kétmillió háztartásban nem volt áram; Floridában 1,57 millió, Észak-Karolinában 263 ezer, Dél-Karolinában 165 ezer, és Virginia állam déli részén további 52 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A mentés, a kárelhárítás és -felmérés Floridában folytatódott, Dél-Karolinában is megkezdődött a károk összegzése és a vihar nyomainak felszámolása.

Közben Florida kormányzója határozottan figyelmeztette azokat, akik megpróbálnák kihasználni a vihar okozta nehéz helyzetet, mások szenvedését. Ron DeSantis péntek esti tájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Florida a jogrend állama és a jogrend közössége.

Még csak ne is gondoljon senki fosztogatásra

– jelentette ki, hozzátéve, hogy Florida a „második alkotmánykiegészítés állama”, amivel az Egyesült Államok alkotmányának önvédelem jogáról szóló kitételére utalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport