16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Több mint 2000 orvos adta be felmondását Szlovákiában, riadót fújtak

2022.10.01. 08:24

A szlovákiai Orvos Szakszervezetek Szövetségének tájékoztatása szerint mintegy 2038 orvos adta be a felmondását az elmúlt napokban. A szervezet attól tart, hogy a nagy fővárosi kórházak nem fognak tudni működni a hiányzó szakorvosok nélkül – írja az Infostart.

A portál beszámolójában Szlovákiában mintegy 8000 orvos dolgozik jelenleg nagyjából 27 kórházban. Ezen intézmények közt egyetemi és kerületi intézmények is vannak, illetve magánkórházak, az orvosok között vannak az országban dolgozó, nem uniós országok állampolgárai is.

A szakszervezetek már többször jelezték a szlovák egészségügyben lévő állapotokat. Az Orvos Szakszervezetek Szövetsége már több esetben is bírálta a kabinetet, amiért az nem teljesítette a korábban megfogalmazott kéréseiket.

Az ígéretekkel pedig nem érjük be, mert azokkal nem tudjuk meggyógyítani a betegeinket, és nem tudjuk megválaszolni azokat a kérdéseiket, hogy miért nem kapnak orvosi ellátást vagy miért kell várniuk hónapokat egy műtétre

– fogalmazott Peter Visolajský, az érdekképviselet elnöke, aki elmondta: a szövetség korábban nyolc kérést fogalmazott meg, amelyek a kórházak számára átfogó megoldást jelentenének teljesítés esetén.

A szakszervezet még januárban ismertette a nyolc darab kérést, ilyen például a béremelés, valamint az egészségügyi ellátási rendszer javítására tett javaslatok. Előbbiről már tárgyal is a pozsonyi parlament, Peter Visolajský mindezek ellenére a felmondásuk benyújtására szólította fel az orvosokat.  • Hírek
  • Hírek