16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Mexikó partvidéke felé tart az Orlene hurrikán

2022.10.03. 09:52
Az előrejelzések szerint az Orlene hétfő késő este csap le Mexikó csendes-óceáni partvidékére, egy lagúnákkal tarkított, ritkán lakott szakaszon. A Mexikó középső–nyugati részén, a Csendes-óceán partján fekvő Jalisco állam kormánya hétfőn felfüggesztette a tanítást a part menti városokban.

Mexikó nyugati, csendes-óceáni partvidéke, Mazatlán és San Blas turistaparadicsomok felé tartott vasárnap az Orlene hurrikán, a hatóságok felfüggesztették a tanítást, és menedékhelyeket hoztak létre.

A trópusi vihar szombaton gyorsan erősödött, és 4-es kategóriájú hurrikánként tetőzött. Az amerikai nemzeti hurrikánközpont szerint a szél óránkénti sebessége elérte a 215 kilométert vasárnap kora reggel. A késő esti órákra azonban veszített erejéből, a szél sebessége már óránkénti 185 kilométer volt.

Sárcsuszamlások és áradások várhatók

Az északabbra fekvő Sinaloa államban, ahol Mazatlán található, menedékhelyeket nyitottak meg. A hurrikánközpont szerint a vihar valószínűleg gyengülni fog, de még mindig az a valószínű, hogy hurrikánként csap le. Egyes helyeken akár 25 centiméteres árvízszerű esőzéseket, part menti áradásokat és veszélyes hullámzást hozhat.

A térségbeli kikötőket lezárták. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy Orlene sárcsuszamlásokat, a folyók és patakok vízszintjének emelkedését és áradásokat okozhat az alacsonyan fekvő területeken.  • Hírek
  • Hírek