Mozgásba lendült Putyin félelmetes tehervonata

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index hétfői hírösszefoglalója.

Index
2022.10.04. 06:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ukrajna az elmúlt 24 órában több területen is felszabadított településeket, jelentette be Volodimir Zelenszkij.

    Az ukrán elnök hétfő esti beszédében bejelentette, hogy a fegyveres erők sikeresen folytatták az ellentámadást. Az elnök nem nevezte meg a felszabadított településeket.

    „A front számos területén folynak ádáz harcok. Egyre több orosz próbál menekülni, a megszálló hadsereg egyre több veszteséget szenved. Oroszországban egyre többen értik meg, hogy Putyin hibát követett el azzal, hogy háborút indított Ukrajna ellen” – fűzte hozzá az elnök.

  • Köszöntjük olvasóinkat! 

    Indul az Index keddi élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Hétfői percről percre cikkünk ide kattintva érhető el. 

    Tartsanak velünk ma is! 

  • Egy csehországi adománygyűjtő kampányban közel 1,3 millió dollárt (550 millió forintot) sikerült összegyűjteni, hogy Ukrajnának ajándékozzanak egy modernizált, „Tomas” nevű, még a szovjet időkben készült harckocsit − írta meg az Independent.

    Az ország védelmi minisztériuma és Ukrajna prágai nagykövetsége által támogatott kampányra több mint 11 288 magánszemélytől érkezett adomány.

    A T-72-es harckocsit, amelyet 1969-ben állítottak először gyártásba, modernizálták, hogy javítsák a védelmi rendszereit, és korszerűsítették az éjjellátó és kommunikációs berendezéseit.