16:00, December 09.
Horvátország 2
Brazília 1
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 2
Argentína 3

Megjött a fenyegetés: aki fegyvert szállít Ukrajnának, közvetlen konfliktusba keveredik Oroszországgal

GettyImages-635287266
2022.10.04. 08:17
Vjacseszlav Volodin hétfő este kijelentette, hogy azok az országok, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának az elcsatolt területek Oroszországhoz való csatlakozása után, közvetlen konfliktusba keverednek a föderációval.

Az orosz Állami Duma elnöke szerint azoknak az országoknak, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának és segítik a kijevi vezetést a katonai műveletek végrehajtásában, meg kell érteniük, hogy miután a donbászi, valamint a Zaporizzsja és Herszon régiókat felveszik az Orosz Föderációba, közvetlen konfliktusba kerülnek Oroszországgal.

Most fontos, hogy azok az országok, amelyek támogatják az ukrajnai hadviselést, megértsék, ezentúl más módon fogunk beszélni azokkal, akik felszerelést, fegyvereket szállítanak, vagy zsoldosokat küldenek

– hangsúlyozta Vjacseszlav Volodin a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint. Továbbá azt is megjegyezte, hogy nem mondanak le senkiről, aki Oroszország részét képezi.

Minden döntés megszületett, ezért amikor az Ukrajnának nyújtandó katonai segítség kérdéséről tárgyalnak, meg kell érteniük – máris konfliktusba keverednek az Orosz Föderációval, és bárhogyan is álcázzák azt, nem fog működni. Ezzel tisztában kell lenniük

– mondta a duma szóvivője. 

A többség a Kreml szerint a csatlakozásra szavazott

Mint arról korábban beszámoltunk, az orosz elnök szeptember 30-án írta alá a Kremlben négy ukrajnai régiónak – a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságnak, valamint a teljesen, illetve részben megszállt Herszon és Zaporizzsja megyének – az Oroszországi Föderációba felvételéről szóló szerződéseket a területek Moszkva-barát vezetőivel.

Szeptember 23. és szeptember 27. között tartottak népszavazást Donbász területén, Herszon és Zaporizzsja régiók Oroszországhoz való csatlakozásáról. Moszkva szerint

  • Donyeckben ezt a döntést a szavazók 99,23 százaléka támogatta,
  • Luhanszkban 98,42 százalék,
  • Herszonban 87,05 százalék, míg
  • Zaporizzsjában 93,11 százalék.

Az orosz Duma október 3-án hagyta jóvá a régiók csatolásáról szóló alkotmányos törvénytervezeteket. Ennek alapján az ott élők jövő év szeptemberében választhatnak új vezetőt maguknak, addig a Vlagyimir Putyin által kinevezett képviselők vezetik majd a régiókat.

(Borítókép: Vjacseszlav Volodin. Fotó: Svetlov/Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Hírek