16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Sorozatgyilkos garázdálkodhat Kaliforniában

2022.10.05. 19:00
Egy sorozatgyilkos műve lehet, hogy hat férfit agyonlőttek, egy nőt pedig megsebesítettek − közölte hétfőn a rendőrség. A ballisztikai vizsgálatok több mint egy évre visszamenőleg összekötik a bűncselekményeket.

Csak egy szemcsés állóképet tett közzé a rendőrség a „gyanús személyről”, aki összefüggésbe hozható a gyilkosságokkal. Összesen öt, 21 és 54 év közötti férfi megölését kötik össze a hatóságok − írta meg a Patch San Franciscó-i kiadása. 

A hatodik áldozat egy 46 éves nő, aki túlélte a támadást. Egyelőre nem tudni, hogy tanúvallomása segítséget nyújt-e a rendőröknek a gyanúsított felkutatásában.

A Stockton városában történt gyilkosságok négy áldozatát egyedül sétálva támadták meg, egy ötödik pedig egy parkoló autóban ült. A 320 ezer lakosú település az állam fővárosától, Sacramentótól mintegy 75 kilométerre délre fekszik.

Magányos férfiakra vadászik a gyilkos

Valamennyi áldozatot akkor ölték meg, amikor egyedül sétáltak vagy ültek egy gyengén megvilágított területen. A gyilkosságok miatt a rendőrség felszólította Stockton lakosait, hogy ha lehet, ne menjenek egyedül félhomályos, elszigetelt területekre.

A férfiak ritkán válnak áldozattá, kivéve, ha valamilyen módon kiszolgáltatottak (például hajléktalanok) vagy egy marginalizált csoport tagjai (például melegek vagy kábítószer-fogyasztók). Ez tehát némileg szokatlan

− mondta Jane Monckton-Smith, a brit Gloucestershire-i Egyetem kriminológusprofesszora.

A hatóságok szerint legalább egy másik, még 2021-ben a San Francisco-öböl környékén történt incidens összefüggésbe hozható a cselekményekkel.