Belorusz területről indítottak akciót Ukrajna ellen

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index csütörtöki hírösszefoglalója

Index
2022.10.06. 06:20
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Portugáliához és Spanyolországhoz Ukrajna csatlakozik és közös pályázatot nyújtanak be a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére – erről a három ország közös sajtóközleményt készített, amelyet az Ukrán Labdarúgó-szövetség honlapján is közzétett.

    Az ukrán nép kitartásának és szívósságának példája inspiráló, így a kezdeményezés célja, hogy a labdarúgás erejének köszönhetően hozzájáruljon az ország talpra állításához az újjáépítés időszakában 

    – olvasható a közleményben.

  • A Hromadske szerint a Donyecki területen található, nemrég felszabadított Liman városában több mint 50 sírt találtak egy temetkezési helyen.

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meg van győződve arról, hogy semmilyen fegyver, így az iráni Shahid drónok sem segítenek az orosz megszállóknak a háború megnyerésében, mondta el esti beszédében, ahol oroszul üzent ellenségeinek – írja az Ukrajinszka Pravda.

    Az ukránok tudják, miért harcolnak, az orosz katonák viszont azért halnak meg, mert egy ember nem akarja, hogy véget érjen a háború, pedig nyilvánvaló, hogy ki fog győzni

    – hangsúlyozta az ukrán elnök videóbeszédében.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index csütörtöki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Szerdai percről percre cikkünk ide kattintva érhető el.

    Tartsanak velünk ma is!