16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Fegyveres támadók közel húsz embert öltek meg egy dél-mexikói városházán

2022.10.06. 07:29
Fegyveres támadók öltek meg 18 embert a dél-mexikói Guerrero államban szerdán egy városházán, a polgármester is meghalt – közölte a helyi hatóság.

A támadók San Miguel Totolapan városában megsebesítettek további két embert – mondta el helyi idő szerint szerda késő este Sandra Luz Valdovinos főügyész a Milenio tévécsatornán. A halottak között van Conrado Mendoza polgármester és édesapja, a város egyik korábbi vezetője – tette hozzá. A helyszínen készült fotókon láthatók a lövedékek nyomai a városházán. Szerda este a szomszédos Morelos állam Cuernavaca városában is lelőttek egy törvényhozót.

Noha a köztisztviselők elleni támadások nem ritkák Mexikóban, a szerdai gyilkosságok olyan időszakban történtek, amikor Andrés Manuel López Obrador elnök biztonsági stratégiája viták kereszttüzébe került: az országban gyakori erőszakos bűncselekmények megfékezésére az elnök a rendőrség helyett óriási felelősséget helyezett a hadseregre – írja az MTI.

San Miguel Totolapan konfliktusoktól sújtott területen, a több drogbanda harcainak kereszttüzében lévő Tierra Calientében helyezkedik el. 2016-ban a helyi lakosoknak elegük lett az egyik banda, a Los Tequileros által elkövetett emberrablásokból, ezért foglyul ejtették a banda vezérének édesanyját, hogy a többieket szabadon bocsássák cserébe.

Cuernavacában két motoros fegyveres férfi lőtte agyon Gabriela Marin képviselőt, miközben egy járműből szállt ki – közölte Morelos állam főügyésze. Morelos kormányzója a Twitteren elítélte a támadást, és hozzátette, hogy a biztonsági erők a támadók keresésére indultak. A López Obrador elnöksége idején megölt mexikói polgármesterek száma 18-ra, a meggyilkolt képviselőké nyolcra emelkedett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport