Kegyetlen mészárlás, öt embert lőtt le a karolinai fiatal

2022.10.14. 08:39
Öt ember, köztük egy szolgálaton kívüli rendőr is meghalt csütörtökön Észak-Karolina fővárosában, Raleigh-ben. A lövöldözés hatalmas hajtóvadászatot indított el, aminek köszönhetően órákra lezárták a város egy részét, de a rendőrség végül elfogta a fiatalkorú elkövetőt.

A rendőrség szóvivője az öt halott mellett két sérültről is beszélt a Reuters hírügynökségnek, az egyikük egy rendőr volt, akit a kórházi ellátás után kiengedtek, a másik személy viszont válságos állapotban fekszik a kórházban.

A lövöldözés a Neuse River Greenway-nél vagy annak közelében tört ki, amely a város egy részén átvezető ösvény. Körülbelül három órával később a rendőrség közölte, hogy a gyanúsítottat egy erdős terület közelében lévő lakóházban fogták el, később pedig arról számoltak be, hogy a gyanúsítottat, akit csak fiatalkorú fehér férfiként írtak le, őrizetbe vették.

A fegyveres támadások továbbra sem csillapodnak a tengerentúlon

Több bűnüldöző szerv is részt vett a hajtóvadászatban, így a városrészek bűnügyi helyszínekké váltak, amelyeket elárasztottak az elsősegélynyújtók, a polgárokat pedig felszólították, hogy maradjanak biztonságos helyen.

Mary-Ann Baldwin polgármester elítélte a fegyveres erőszak újabb amerikai kicsúcsosodását, Roy Cooper észak-karolinai kormányzó pedig arról panaszkodott, hogy a terror elérte a küszöbünket.

Mindenki rémálma elérte a városunkat. Ez egy értelmetlen, szörnyű és dühítő erőszakos cselekmény volt

– vélekedett Cooper a késő esti sajtótájékozatón.

A külföldi sajtó szerint az elkövető hosszú csövű fegyvert használt, arról viszont a rendőrség nem tájékoztatott senkit, hogy miképp zajlott a támadás, illetve az elkövető elfogása.

Többet kell tennünk. Meg kell állítanunk ezt az esztelen erőszakot Amerikában. Foglalkoznunk kell a fegyveres erőszakkal

– mondta a város polgármestere.