18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A szexuális ragadozóra épp csak Madeleine McCann elrablását nem sikerül rábizonyítani

GettyImages-833001440
2022.10.17. 09:07

Christian B. jelenleg a rácsok mögött van Németországban, mert megerőszakolt egy nőt Portugáliában, Algarve régióban, történetesen ott, ahol 2007-ben az akkor négyéves Madeleine eltűnt. Az ügyészek bizonyítottnak találják, hogy Christian B. Portugáliában szexuális bűncselekmények sorát követte el egy nagyon hosszú időszak, 2000 és 2017 között. Ugyanakkor összefüggést egyelőre nem találtak a német gyanúsított és a brit kislány eltűnése között.

Madeleine 2007-ben a portugáliai Algarve régióban található Praia da Luzban nyaralt szüleivel, amikor rejtélyes módon nyoma veszett – emlékeztetett a Sky News.

A 45 éves, elítélt szexuális bűnöző ölte meg Madeleine-t, miután elrabolta – ez a nyomozók feltételezése. Christian B. azonban vehemensen tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz. Ennek ellenére a portugál hatóságok tavalyelőtt júniusban gyanúsítottként azonosították.

A férfi egyik barátja korábban arról is beszámolt, hogy Christian szeretett éjszaka betörni a helyi nyaralókba, ahonnan mindig eltulajdonított valamit, így amikor megtudta, hogy a férfi az ügy gyanúsítottja lett, már teljesen biztosnak vélte, hogy ő a tettes.

A szexuális ragadozó egyébként jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti az észak-németországi Oldenburgban, miután 2005-ben elítélték egy 72 éves nő megerőszakolásáért Praia da Luzban, ugyanott, ahonnan Madeleine két évvel később eltűnt.

Az ügyészek szerint emellett a szexuális bűncselekmények vádjai között háromrendbeli súlyos nemi erőszak és kétrendbeli, gyermekek elleni szexuális visszaélés szerepel.

A nyomozók segítségre várnak

A gyanúsított megörökítette a nemi erőszakot, és most ezek a felvételek is a bizonyítékok között szerepelnek. A vádak pedig – amelyekből kiderül, hogy a gyanúsított nem volt kényes áldozatai életkorára – a következők:

  • Egy 70-80 éves nő megerőszakolása és megverése portugáliai nyaralójában egy meg nem határozott időpontban, 2000 decembere és 2006 áprilisa között.
  • Egy 14 évnél idősebb lány megverése és szexuális aktusra kényszerítése valamikor 2000 decembere és 2006 áprilisa között a portugáliai Praia da Luz-i házában.
  • 2004. június 16-án a portugáliai Praia da Rocha egyik lakásában megerőszakolt egy 20 éves ír nőt.
  • 2007. április 7-én a portugáliai Faro körzetben található Salema strandján egy 10 éves német kislánynak mutogatta magát, és persze testrészeit.
  • Tíz évvel később, 2017. június 11-én ugyanezt a portugáliai Bartolomeu de Messines egyik játszóterén ismételte meg, ahol az áldozata egy akkor 11 éves portugál kislány volt.

A Madeleine eltűnése ügyében indított nyomozás a vádaktól függetlenül folytatódik – közölték az ügyészek. A német szövetségi bűnügyi hivatal és a braunschweigi ügyészség újabb felhívást intézett a nyilvánossághoz, amelyben a McCann-ügyben való segítségnyújtást kérik.

Az év elején, Madeleine eltűnésének 15. évfordulóján a szülők bejelentették: „elengedhetetlen”, hogy kiderüljön az igazság arról, mi történt a lányukkal. Ugyanezen a napon a brit Metropolitan Police, amely továbbra is eltűnt személyként kezeli az ügyet, megerősítette: „elkötelezett” az igazság kiderítése mellett.

Kilenc éve, 2013 júliusában a Scotland Yard saját vizsgálatot indított Madeleine eltűnése ügyében Grange-művelet néven.

Az is eredménytelennek bizonyult.

(Borítókép: Steve Parsons/PA Images/Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport