Elon Musk meneszteni akarja a Twitter-dolgozók háromnegyedét

2022.10.21. 12:43
A Washington Post értesülése szerint a milliárdos korábban arról beszélt zárt körben, hogy ha felvásárolja a Twittert, akkor a cég dolgozóinak körülbelül 75 százalékát elbocsátja.

Az amerikai lap a Twitter belsős dokumentumai, valamint bennfentesekkel készített interjúk alapján állítja azt, hogy 

Elon Musk a Twitter 7500 dolgozójának háromnegyedétől megválna azután, hogy lezárul a cég felvásárlása. 

A 44 milliárd dolláros felvásárlási folyamat jövő hét pénteken érhet véget, vagyis azután derülhet ki a dolgozók sorsa. A Washington Post ugyanakkor azt is közölte, hogy a Twitternél még akkor is leépítések várhatóak, ha valamilyen okból elakad a felvásárlás – ugyanis nem csak Musk tervez leépítést. 

A lap szerint ugyanis a Twitter mostani menedzsmentje már korábban is azzal számolt, hogy jövőre körülbelül 800 millió dollárral csökkentik az éves szintű bérköltségeiket. Ez pedig a gyakorlatban azt jelentené, hogy meg kellene válniuk a dolgozók negyedétől. 

A Twitter cáfol

A Reuters szerint a cég csütörtökön a dolgozóknak küldött e-mailben azt közölte az alkalmazottakkal, hogy nincs tervben céges szintű leépítés a közeljövőben. Arra viszont nem adtak magyarázatot, hogy miért szerepeltek ilyen erre utaló adatok a cég belső használatra szánt dokumentumaiban. 

Mindettől függetlenül viszont az biztos, hogy nagy változásokra lehet számítani a platformon, ha Elon Musk átveszi az irányítást.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM