18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Túlélte a késelést és az élve eltemetést, okosórájával küldött vészjelzéseket

2022.10.22. 09:16
Washington államban egy nőnek sikerült megmenekülni egy gyilkossági kísérlet elől. Elhidegült férje megkötözte, leszúrta és élve eltemette, de a föld alól okosórája mentette meg, mellyel vészjelzéseket tudott küldeni a barátainak.

A Thurston megyei rendőröket helyi idő szerint hétfőn hajnali 1 óra körül küldték ki egy házhoz, ahol egy fészer mögött rejtőzködő, kétségbeesett nőt találtak, aki azt kiabálta, „a férjem meg akar ölni” – számolt be az NBC News egy bírósági dokumentumra hivatkozva.

A nőt a nyaka, a lába és a bokája körül ragasztószalaggal megkötözték. Kiterjedt zúzódások voltak a lábain, karjain és a fején, a ruháját és a haját pedig kosz borította – áll a dokumentumban.

Az 53 éves elkövetőt még aznap reggel letartóztatták, miután a rendőrség rátalált a furgonjában egy helyi túraútvonal közelében. A férfi számos váddal néz szembe, köztük elsőfokú gyilkossági kísérlettel és elsőfokú emberrablással. Óvadék nélkül tartják fogva. A bírósági beadvány szerint megtámadta feleségét, miközben a közelgő válásról és a pénzről beszélgettek.

A nő elmondta a rendőrségnek, hogy férje megkötözte és elrabolta őt a család furgonjával. Azt mondta, hogy képes volt vészjelzéseket küldeni közeli ismerőseinek az Apple órájáról, és sikerült kapcsolatba lépnie a 911-gyel, de nem tudott beszélni, mivel a száját letapasztották.

Támadója később egy kalapáccsal összetörte az okosórát, majd egy helyi erdős területre vitte a nőt, és egy gödröt kezdett ásni, mielőtt többször mellkason szúrta. Ezután a férfi állítólag behúzta a lyukba, és egy fával takarta le.

Miután a földbe tették, hallotta, hogy a férje a gödör körül járkál, és földet szór rá – áll a beadványban.

A nő a rendőrségnek elmondta, hogy több órán át volt eltemetve, mire sikerült eltávolítania a kezéről a ragasztószalag egy részét, és ki tudott szabadulni a gödörből. Csaknem 30 percig futott, míg egy házra nem talált, ahol a lakók hívták a rendőrséget.