Lezuhant az ismert német milliomos magángépe

GettyImages-975881658
2022.10.22. 17:16
A Costa Rica-i parti őrség és a helyi rendőrség szombaton egy repülőgépet keresett, amellyel megszakadt a kapcsolat a Karib-tenger partjai mentén. A fedélzeten öt német állampolgár utazott. Egyikük Rainer Schaller fitneszguru, a Love Parade korábbi főszervezője volt.

A Costa Rica-i hatóságok péntek este kaptak riasztást egy eltűnt, magánutazásra bérelt repülőgépről, amely Mexikóból a Costa Rica-i Limon repülőtérre tartott – közölte Jorge Torres biztonsági miniszter.

A repülőgép pilótáinak megszakadt a kapcsolata a Barra de Parismina közelében lévő irányítótoronnyal – amely néhány percre van Limontól –, így azonnal elrendeltük az ilyenkor szükséges protokollt, bevonva a parti őrség és a légifigyelő szolgálat munkatársait

– idézte Torrest a Reuters.

Fitneszguru, fesztiválszervező is utazott a gépen

A Bild értesülései szerint a McFit fitneszhálózat alapítója, az 53 éves Rainer Schaller, barátnője, Christiane Schikorsky és gyermekeik, Aaron és Finja, valamint egy Marcus Kurreck nevű férfi tartózkodott a magángép fedélzetén.

Schaller egy híres német vállalkozó, aki a Love Parade zenei fesztivál főszervezője volt. Ez a rendezvény számított a világ legjelentősebb technozenei fesztiváljának. 2010-ben Duisburgban azonban tömegpánik alakult ki az eseményen, több mint ötszázan megsebesültek, 21 ember pedig meghalt. A boncolás kimutatta, hogy az áldozatok a mellkasukat ért ütések miatt fulladtak meg.

Rainer Schaller 2018-ban tanúként vallott a tragédiával kapcsolatos bírósági eljáráson, vállalta az erkölcsi felelősséget, végül azonban nem emeltek vádat ellene.

Jeanine Minaty, a McFit fitneszhálózatot üzemeltető RSG-Group GmbH szóvivője megerősítette, hogy Schaller, élettársa és gyermekeik utaztak a gépen. „Jelenleg nem tudunk többet” – tette hozzá.

Nem tudták folytatni a keresést

A német lap információi szerint a Costa Rica-i hatóságok néhány óra elteltével leállították a keresést a rossz idő miatt, és szombat délelőtt sem tudták folytatni a repülőgép felkutatását.

Frissítés:

Szombat délután a Costa Rica-i hatóságok is megerősítették, hogy Rainer Schaller volt az egyik utasa a lezuhant repülőgépnek.

Azt is közölték, hogy szombaton megtalálták a roncsokat a Limon repülőtértől mintegy 28 kilométerre.

Costa Rica biztonsági minisztériuma arról tájékoztatott, hogy  Schalleren kívül egy 44 éves nő, egy 40 éves férfi és két kiskorú tartózkodott még a gépen, melynek pilótája egy 66 éves svájci férfi volt  – írja a Reuters .

Rainer Schaller 1996-ban alapította a McFit fitneszláncot. Európában ma már több mint 250 ilyen stúdió működik. A német üzletember a mucki fitneszstandjaival lett milliomos, a becsült vagyona 250 millió euró.

(Borítókép: Rainer Schaller 2010. július 4-én. Fotó: Rolf Vennenbernd / picture alliance / Getty Images)