Giorgia Meloni együttműködésről biztosította Orbán Viktort

2022.10.23. 09:36
Az új olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni közös és hatékony megoldásokat sürgetett Európa jelenlegi gazdasági, energetikai és biztonsági kihívásaira Orbán Viktorhoz intézett üzenetében, amelyet Twitter-fiókján közölt szombat este.

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki kormányával szombaton tette le esküjét, Orbán Viktor gratulációjára reagált.

Köszönöm, Orbán Viktor! Kész vagyok az együttműködésre közös és hatékony megoldások megtalálásával azokra a gazdasági, energetikai és biztonsági kihívásokra, amelyekkel Európa szemben találja magát. Cselekedjünk legjobb képességeink szerint!

– jegyezte be Giorgia Meloni mikroblogján. Az olasz média kiemelt hírként kezelte Orbán Viktornak az eskütételt követően szintén Twitteren közölt gratulációját, amelyben a Meloni-kormány megalakulását nagy napnak nevezte az európai jobboldal számára. A lengyel kormányfő Mateusz Morawiecki szintén jelentős napról írt Olaszország, az Európai Unió és a NATO számára.

Szükségünk van határozott és bátor vezetőkre, akik a tartós értékeket képviselik. Ma Európának és Lengyelországnak ilyen szövetségese van Rómában

– hangoztatta Morawiecki. Giorgia Meloni a neki gratuláló összes politikusnak válaszolt, közöttük Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének és Joe Biden amerikai elnöknek is.  • Tippek
  • Babaváró hitel