Törcsváron tart halloweenbulit Elon Musk

K EPA20200903335
2022.10.29. 19:16
Óriási halloweeni partira készül a Twitter újdonsült tulajdonosa, Elon Musk, ráadásul nem akárhol harap majd egy denevéres muffinba. A Twitter-mogul a törcsvári kastélyt álmodta meg helyszínként, ami autóval pontosan 683 kilométerre van Budapesttől.

Egy erdélyi falu, az 1492 főt számláló Törcsvár ad otthont a Twitter-tulajdonos halloweenpartijának: Elon Musk a hírek szerint október 30-án, vasárnap érkezik a Budapesttől 683 kilométerre található településre. A helyszínválasztás egészen stílusos: a popkultúra Drakula gróf lakhelyeként tartja számon a Brassó megyei helységet, amelynek meglehetősen illusztris ékköve a várkastély.

Egy erdélyi, magyar nyelvű lap, a Főtér arról ír, hogy Elon Musk vasárnap esti partijára körülbelül kétszáz ember hivatalos, köztük Larry Page és Szergej Brin (Google-alapítók), Peter Thiel (a PayPal alapítója), Luke Nosek (Hotmail-alapító), de egyes források szerint Angelina Jolie is tiszteletét teheti a szomszédban. A lap úgy tudja, Elon Musk egy napra bérelte ki a kastélyt, így a parti egészen hétfő reggelig tarthat.

Elon Musk megvette a Twittert, elküldte a vezetőséget

A halloweenbuliról annyi biztosan tudható, hogy a Twitter vezetősége nem fog Muskkal tartani, az új tulajdonos ugyanis az után, hogy megvette a Twittert a napokban, máris menesztette a vezetőség egy részét. Az eladásról egyébként a források azt nem kívánták elárulni, hogy az eredetileg 44 milliárd dollárra értékelt üzletben minden papírt aláírtak-e már, vagy hogy az ügylet lezárult-e. Azt azonban elmondták, hogy Musk a közösségimédia-platform élére állt, és kirúgta Parag Agrawal vezérigazgatót, Ned Segal pénzügyi igazgatót és Vijaya Gadde vezető jogtanácsost.

Néhány órával később Musk azt tweetelte, hogy „a madár már szabad”, utalva ezzel a Twitter logójára.

A milliárdos csütörtökön első lépéseként megpróbálta megnyugtatni a bizonytalan Twitter-hirdetőket, mondván, azért veszi meg a platformot, hogy segítse az emberiséget, és nem akarja, hogy az egy „szabadon használható pokollá” váljon. 

Úgy tűnt, hogy az üzenet célja a hirdetők – a Twitter fő bevételi forrása – azon aggodalmainak kezelése volt, hogy Musk tervei, amelyek szerint a tartalom moderálásának visszaszorításával a szólásszabadság előmozdítására törekszik, megnyitják a kapukat a mérgező tartalmak előtt, és elűzik a felhasználókat.

Azért vásároltam meg a Twittert, mert a civilizáció jövője szempontjából fontos, hogy legyen egy közös digitális tér, ahol a legkülönbözőbb nézeteket lehet egészségesen megvitatni, anélkül hogy erőszakhoz folyamodnánk

− írta Musk hozzá képest szokatlanul hosszú üzenetben, ugyanis jellemzően egysoros tweetekben szokta kifejezni gondolatait. Erről bővebben itt írtunk, arról pedig, hogy mely Twitter-fiókokat oldhatja fel a tiltás alól Musk, itt olvashat.

(Borítókép: Alexander Becher / MTI / EPA)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM